Read More
Information

Sommer, sol og saltvand

I det danske land er vi så småt ved at bevæge os ind i sommeren. Det betyder, at vi bevæger os mere rundt udenfor, med højere temperaturer – og meget mere sol.

Selvom det er lækkert at få sig en kulør, så glemmer vi desværre lidt for ofte, at solen altså også påvirker vores hår og hovedbund. Akkurat ligesom solens UV-stråler kan skade vores hud, hvis vi ikke tager os af den med solcreme, så kan det også gå ud over håret. Hvis du ofte oplever, at dit hår føles tørrere og mere sart i sommervejret, så ved du præcis hvad vi snakker om. Måske kender du endda til, at fugten i luften nogle gange kan gøre friseringen til et umuligt projekt, som bliver fuldstændigt nulstillet, lige så snart du bevæger dig udenfor!

Hvad gør solen ved dit hår?

Solen har to store effekter på dit hår – UV og varme. Ingen af delene er i sig selv skadelige, men hvis du opholder dig udenfor i for lang tid ad gangen, uden at beskytte dit hår, så kan der opstå nogle problemer. Solens UV-stråler ændrer, med lang nok tid i solen, på det enkelte hårstrås molekylære opbygning, og vil med tiden gøre det sart. Når hårstrået bliver sart, så har det en højere tendens til at kruse, og det vil have nemmere ved at knække. Derudover kan UV-stråler også afblege håret, hvilket især er synligt, hvis du har farvet hår. Farvningen holder simpelthen bare kortere tid, hvis det ofte bliver udsat for direkte solstråler.

Hvordan kan du beskytte dit hår i sommerperioden?

Der er et par ting du kan gøre, i forhold til at beskytte dit hår og hovedbund. Den mest effektive metode, som samtidig også er den kedeligste, det er at tage en hat på. Bøllehat, stråhat, kasket, de har den samme effekt, de blokerer direkte for solens stråler. Hvis du ikke synes en hat klæder dig, eller hvis du ikke helt synes at en bøllehat følger sommerfesternes dresscode, så har du dog også et par andre muligheder.

Artégo har for eksempel lavet en beskyttende olie i deres Sunrise serie, som du kan bruge i håret, for at beskytte mod sol, vind, varme, samt salt- og klorvand. Den passer perfekt ned i strandtasken, og kan bruges løbende i løbet af dagen, så du hele tiden er beskyttet.

Fra INsight kan vi anbefale hele Antioxidant serien, som indeholder både rensende og beskyttende egenskaber. For en stabil rutine kan du f.eks. benytte dig af shampooen og balsammen til din plejerutine, mens du benytter dig af Protective Hair Spray og Hydra-Refresh til dagens løbende vedligehold.

Slutteligt er det værd at overveje, om du skal bruge en hårmaske til den intensive pleje, i løbet af sommermånederne. En hårmaske kan især hjælpe, hvis dit hår allerede har taget lidt skade, og er gået hen og blevet lidt sart. Af dybdeplejende masker kan vi anbefale Dream Repair Mask, Deep Repair Mask fra Rain Dance og Damaged Hair Restructurizing Mask fra INsight.

 

Hvis du har spørgsmål til hårplejen i sommermånederne, eller har spørgsmål til dit specifikke behov, så vær ikke bange for at sende os en mail på kontakt@ps-nielsen.dk. Her på kontoret råder vi over flere årtiers frisørerfaring, så vi kan forhåbentligt svare på (næsten) alle spørgsmål!

Read More
Information

Curly Girl

Hvad er Curly Girl?

Curly Girl! Måske har du hørt om det før? Curly Girl er en hårmetode der udelukker alle ingredienser der potentielt kan tynge og udtørre naturligt krøllet hår. Metoden siges at kunne fremmane mere krøl i naturligt krøllet hår, og opnår flere og flere trofaste følgere for hver dag der går. Det er en metode der kan virke utroligt uoverskuelig, når du først skal starte op på den, så vi har lavet en lille overskuelig guide til Curly Girl-nybegynderen. Først, lidt information om metoden.

Curly Girl er primært målrettet kvinder og mænd med naturligt fald eller krøller i håret, selvom den er anvendelig for alle hårtyper. Dette skyldes at metoden især beskæftiger sig med problematikker der i højere grad rammer krøllet hår, som fx frizz, hår der ”klasker” sammen, filtring med mere.

For at et produkt skal være “Curly Girl godkendt” må det ikke indeholde en lang række ingredienser, heriblandt fx silikone, udtørrende alkoholer og sulfater. PS-Nielsen har testet vores produkter, og har her lavet en side med alle vores Curly Girl godkendte produkter, så du trygt kan bestille dine CG-godkendte produkter hjem herfra.

Hvis du er ny til Curly Girl er det en god idé at foretage en analyse af dit hår før du vælger dine produkter, for at finde ud af præcis hvad du mangler af fx fugt og protein. Du kan bl.a. gøre dette ved hjælp af en stræktest. Stræktesten går ud på at du klipper et enkelt hårstrå af nær rødderne (det må ikke hives ud, da dette strækker håret), og dernæst forsigtigt strækker hårstrået ud.

Du skal fokusere på hvordan hårstrået ser ud, og hvor meget håret kan strækkes før det knækker.

Kan det strækkes 50% eller mere, og ser eventuelt tørt og kruset ud? Så har dit hår for meget fugt. Gå efter produkter med protein, frem for fugt, fx INsight Damaged Hair Restructurizing Conditioner og hårmaske der indeholder masser af protein.

Kan det kun strækkes meget lidt, eller slet ikke, før det knækker? Så har dit hår for meget protein. Gå efter produkter med fugt, frem for protein, fx INsight Dry Hair Conditioner og hårmaske.

Kan det strækkes ca. 30% og trække sig tilbage til udgangspunktet uden at knække, og ser det umiddelbart ikke slidt ud? Så er dit hår i perfekt balance, og du bør balancere dit forbrug af produkter med fugt og protein.

 

HVORDAN SER EN CURLY GIRL RUTINE UD

Afslutningsvist kan du her se et bud på en overskuelig Curly Girl rutine. I din Curly Girl rutine bør du som minimum have følgende tre ting:

  1. Vaskebalsam. Vores Pure Nan conditioners er gode bud på vaskebalsammer, da de indeholder få ingredienser og er relativt flydende i konsistensen.
  2. Plejebalsam. Vores INsight conditioners er gode bud på plejebalsammer, da de indeholder mange plejende ingredienser, har en relativt tyk konsistens, og findes i mange forskellige serier tilpasset netop dine behov.
  3. Hårmaske. Vores INsight hårmasker er gode bud på CG masker, da de indeholder mange plejende ingredienser og findes i mange forskellige udgaver tilpasset netop dine behov.

 

Derudover findes der et utal af stylingprodukter, naturlige renseprocesser og behandlingsmetoder du løbende kan tilføje din rutine, men dette er en god start.

Se hvilke produkter, der er Curly Girl godkendte her.

Held og lykke på din Curly Girl rejse!

 

Read More
Information

Shampoo og Balsam – hvad er det?

Shampoo og Balsam – Hvad og hvorfor?

Du har nok hørt mange ting om, hvordan hårpleje fungerer, og hvordan du skal tage dig af dit hår. Mange af de ting du har hørt og fået fortalt, har nok forvirret dig, og det kan vi faktisk godt forstå. I denne artikel vil vi forklare, hvordan hårplejeprodukter arbejder sammen, og hvordan du laver den bedste plejerutine for dig og dit hår.  

 

Hvad er shampoo og balsam, og hvordan fungerer de egentlig? 

I næsten alle hårplejerutiner, vil shampoo og balsam være til stede. Hvis man koger produkternes funktion ned til kernen, så er der to funktioner: Rens og pleje. Når du plejer dit hår, så er det altid rensen du skal starte med, for dit hår samler hele affaldsstoffer og snavs op. I løbet af en almindelig dag bliver dit hår udsat for et utal af forureningskilder. Det kan være forurening og os i luften, olie og skidt fra dine fingrer når de rører håret og diverse rester fra dine stylingprodukter.  Al den forurening du bliver udsat for, sætter sig som affaldsstoffer i håret, som du skal have renset ud, før du kan pleje håret yderligere. Shampoo går ind og renser alt skidtet og forureningen ud af håret, og efterlader det rent og blottet. Balsammen går derefter ind og plejer de blottede hårstrå efter, giver dem fugt og lukker hårstråene så de er mindre modtagelige for forurening, skidt og vind og vejr.  

 

Hvilke affaldsstoffer samles der i håret? 

De primære affaldsstoffer som ophobes i håret er fedt, olier og restprodukter. Den største kilde til fedt og olie er faktisk din egen hovedbund. Din hovedbund producerer altid talg, også kaldet sebumSebum er som udgangspunkt sundt, og har en naturlig plejende effekt. Der kan dog være en tendens til, at håret producerer mere talg end nødvendigt, alt efter hvor aggressiv din hårplejerutine er. Dit hår og din hovedbund arbejder altid på, at opnå en naturlig balance, og jo oftere du renser håret for talg, jo mere talg producerer din hovedbund. Resten af din hud producerer også olier og fedt, og hver gang du stryger hånden gennem dit hår, får du aflejret olien fra din hånd i dit hår.
Andre affaldsstoffer kommer i høj grad udefra, og er for eksempel helt almindeligt støv og snavs. Når du befinder dig meget udenfor, så vil partiklerne i luften samle sig i dit hår, og med tid ophobe sig. Hvor hurtigt det ophober sig afhænger meget af din hårtype, da nogle typer hår ikke er så modtagelige, mens andre samler alt op som en støvkost. 

 

Hvorfor skal jeg vaske det naturlige fedt ud, hvis det ellers er sundt? 

Som udgangspunkt er det ikke per automatik nødvendigt at vaske det naturlige fedt ud. Fedtet hår kan sagtens være sundt, men de fleste af os synes ikke, at det er særligt lækkert at se på. Derudover fordrejes den naturlige fedtbalance automatisk når vi vasker vores hår, så produktionen af talg overstiger det naturligt nødvendige. Vi bruger shampooer, når vi gerne vil have vores hår til at have et rent, glat og luftigt udtryk. Det er vigtigt at vælge shampooer uden skrappe ingredienser og uønsket kemi. Hos PS-Nielsen udvælger vi shampooer, der renser håret nænsomt, med minimalt indgreb i den naturlige balance, for at holde hårets naturlige sundhed ved lige.  

 

Hvis jeg har renset mit hår for fedt, hvorfor skal jeg så bruge en balsam? 

Som nævnt tidligere, så renser shampoo dit hår for affaldsstoffer, men også for de naturlige olier. Det er desværre ikke muligt at producere en shampoo som udelukkende fjerner de overskydende olier og eksterne affaldsstoffer. Rens af håret fjerner alle olier – også dem vi helst vil beholde. Derfor er det nødvendigt at bruge balsam efter du har renset dit hår med shampoo. Balsammen plejer håret og tilfører det fugt, udglatter og beskytter håret. En god balsam tilfører kun den pleje, som dit hår har brug for, hvorefter du kan vaske resten ud. På den måde bibeholder du hårets rene udtryk, samtidig med at du vedligeholder hårets sundhed og minimerer risikoen for skader. 

 

Hvordan skal min hårplejerutine se ud? 

En helt basal hårplejerutine består som minimum af en god shampoo og en god balsam. Når du tager dig af dit hår med gode kvalitetsprodukter, bevarer du så vidt muligt hårets naturlige sundhed og balance. Det handler om at arbejde med håret, og ikke mod det.  

Vi anbefaler at du vælger shampoo og balsam ud fra dine individuelle, specifikke behov. Hos PS-Nielsen forhandler vi mærkerne Artégo, Pure-Nan og INsight, som alle er produkter af højeste kvalitet. Vi forhandler produkter til alle hårtyper, tilpasset dine behov og ønsker.  

Forskellige produkter har forskellige anvendelsesmuligheder, men helt generelt er der en grundlæggende model til hårvask: 

  1. Gør dit hår vådt, i hele hårets længde. 
  2. Fordel shampoo ud i håret. 
  3. Start med at blidt massere shampooen ud i hovedbunden med dine fingerspidser, i 1-2 minutters tid. 
  4. Massér derefter shampooen ud i hårets længde, indtil dit hår føles rent og glat. 
  5. Skyl håret grundigt igennem, så du får alle rester af shampoo ud af hår og hovedbund. 
  6. Når dit hår er rent fordeler du balsam ud i håret. Du skal bruge nok balsam til, at du ikke synes dit hår ’suger’ balsammen.  
  7. Alt efter balsam er der forskel på, hvor lang tid produktet skal virke i håret. De mest almindelige skal sidde i håret i 3-4 minutter, hvorefter det skylles ud.  

 

Efter hårvask kan der også være en pointe i at overveje, hvordan du tørrer dit hår. Dette er noget, som vi vil vende tilbage til i en senere artikel. Plejen uden for brusekabinen hænger meget sammen din hårtype. Plejen for din individuelle hårtype er et emne, som vi vil vende tilbage til i fremtiden.