Du har ingen produkter i din favoritliste

Curly Girl

Hvad er Curly Girl?

Curly Girl! Måske har du hørt om det før? Curly Girl er en hårmetode der udelukker alle ingredienser der potentielt kan tynge og udtørre naturligt krøllet hår. Metoden siges at kunne fremmane mere krøl i naturligt krøllet hår, og opnår flere og flere trofaste følgere for hver dag der går. Det er en metode der kan virke utroligt uoverskuelig, når du først skal starte op på den, så vi har lavet en lille overskuelig guide til Curly Girl-nybegynderen. Først, lidt information om metoden.

Curly Girl er primært målrettet kvinder og mænd med naturligt fald eller krøller i håret, selvom den er anvendelig for alle hårtyper. Dette skyldes at metoden især beskæftiger sig med problematikker der i højere grad rammer krøllet hår, som fx frizz, hår der ”klasker” sammen, filtring med mere.

For at et produkt skal være “Curly Girl godkendt” må det ikke indeholde en lang række ingredienser, heriblandt fx silikone, udtørrende alkoholer og sulfater. PS-Nielsen har testet vores produkter, og har her lavet en side med alle vores Curly Girl godkendte produkter, så du trygt kan bestille dine CG-godkendte produkter hjem herfra.

Hvis du er ny til Curly Girl er det en god idé at foretage en analyse af dit hår før du vælger dine produkter, for at finde ud af præcis hvad du mangler af fx fugt og protein. Du kan bl.a. gøre dette ved hjælp af en stræktest. Stræktesten går ud på at du klipper et enkelt hårstrå af nær rødderne (det må ikke hives ud, da dette strækker håret), og dernæst forsigtigt strækker hårstrået ud.

Du skal fokusere på hvordan hårstrået ser ud, og hvor meget håret kan strækkes før det knækker.

Kan det strækkes 50% eller mere, og ser eventuelt tørt og kruset ud? Så har dit hår for meget fugt. Gå efter produkter med protein, frem for fugt, fx INsight Damaged Hair Restructurizing Conditioner og hårmaske der indeholder masser af protein.

Kan det kun strækkes meget lidt, eller slet ikke, før det knækker? Så har dit hår for meget protein. Gå efter produkter med fugt, frem for protein, fx INsight Dry Hair Conditioner og hårmaske.

Kan det strækkes ca. 30% og trække sig tilbage til udgangspunktet uden at knække, og ser det umiddelbart ikke slidt ud? Så er dit hår i perfekt balance, og du bør balancere dit forbrug af produkter med fugt og protein. Du kan fx bruge vores INsight Daily Use Energizing Condtioner og hårmaske.

 

HVORDAN SER EN CURLY GIRL RUTINE UD

Afslutningsvist kan du her se et bud på en overskuelig Curly Girl rutine. I din Curly Girl rutine bør du som minimum have følgende tre ting:

  1. Vaskebalsam. Vores Pure Nan conditioners er gode bud på vaskebalsammer, da de indeholder få ingredienser og er relativt flydende i konsistensen.
  2. Plejebalsam. Vores INsight conditioners er gode bud på plejebalsammer, da de indeholder mange plejende ingredienser, har en relativt tyk konsistens, og findes i mange forskellige serier tilpasset netop dine behov.
  3. Hårmaske. Vores INsight hårmasker er gode bud på CG masker, da de indeholder mange plejende ingredienser og findes i mange forskellige udgaver tilpasset netop dine behov.

 

Derudover findes der et utal af stylingprodukter, naturlige renseprocesser og behandlingsmetoder du løbende kan tilføje din rutine, men dette er en god start.

Se hvilke produkter, der er Curly Girl godkendte her.

Held og lykke på din Curly Girl rejse!

 

Hvad mangler du?