Du har ingen produkter i din favoritliste

Hvad er skadet hår?

Hvad er skadet hår? 

En af de største salgspointer, som nærmest altid bliver brugt i hårpleje, det er vendingen ’til skadet hår’. Men hvad er skadet hår? Hvad skal du kigge efter, for at finde skaderne?  

 

Hvad er skadet hår – og hvordan bliver det skadet? 

For at svare på spørgsmålet, så er vi nødt til at snakke om de typer af skader, som dit hår kan få. Der er nemlig stor forskel på, hvordan skaderne på dit hår opstår, og hvordan du skal løse det. En grov opdeling af skaderne kan eksempelvis være, at vi deler dem op i: fysiske skader, kemiske skader og almindeligt slid. 

 

Hvad er fysiske skader i mit hår? 

Fysiske skader er, kort sagt, de skader som bliver lavet i dit hår, af ting. De ting kan for eksempel være hårelastikker, der ikke er egnede til dit hår. Dit krøllejern eller glattejern, som kan give varmeskader. Det kan også være en slidt hårbørste, der griber i håret, i stedet for at glide gennem det. En lidt skjult synder i de fysiske skader, det er dog din frisørs saks. Når du bliver klippet, så er det nemlig vigtigt, at din frisør bruger en meget skarp saks. Det er nemlig en stor årsag til hårskader, hvis din frisør klipper dig med en saks, som klemmer håret i stedet for at skære det. Hvis hårstrået ikke bliver skåret over, men klemt over, så vil det nemlig have stor tilbøjelighed til at spalte. Under et mikroskop ville man kunne se, at hårstrået ikke er lige i afslutningen, men ujævnt. Det er disse ujævnheder, som hårstrået spalter fra. 

 

Hvad er kemiske skader i mit hår? 

Kemiske skader er en lidt omfattende beskrivelse, men det ligger lidt i navnet. Når du får farvet eller permanentet dit hår, så er det en kemisk proces, som ændrer hårets struktur. Det er ikke ensbetydende med, at håret er synligt skadet, men det er alt andet lige en skade. Kemiske skader kan også opstå, hvis du benytter dig af hårpleje, som indeholder skadelige kemikalier. Meget stride shampooer kan udtørre håret så meget, at håret kan blive meget sart. Det er derfor vigtigt, at du bruger en shampoo af god kvalitet. Derudover er det enormt vigtigt for dit hår, at du husker at bruge shampoo og conditioner, der er rettet mod dit hår. Hvis du f.eks. har permanentet hår, så skal du sørge for at tilføre rigeligt med fugt. Spørg altid din frisør til råds, hvis du er i tvivl. 

 

Hvad er almindeligt slid i mit hår? 

Almindeligt slid kan også kaldes at leve. For at lære mere om hårets liv, så kan du læse vores blogindlæg om grundlæggende hårpleje
Af mere specifikke hverdagsting, som kan slide dit hår, så er det helt simple ting, som at ligge ned og sove. Når du ligger ned på din hovedpude, så vil der altid være friktion mellem dit hår og betræk, som langsomt slider. Når du bevæger dig rundt ude i solen, så vil solens UV-stråler også langsomt slide på dit hår, især ved at tørre det ud. Når du har hue på om vinteren, så vil huens friktion mod håret også slide! Det er praktisk talt umuligt at undgå hverdagsslid, og det er ikke noget du bør være bekymret for. Det bedste du kan gøre, det er at have en solid hårplejerutine med produkter af god kvalitet. 

 

Hvis du skal have hjælp til at spotte dit hårs behov, så har vi skrevet om det i vores førstehjælpsguide til hår. Hvis du allerede ved hvad behovet er, og har brug for intensiv pleje til dit hår, så vil vi foreslå at læse om hårmasker og hvad de kan 

 

Som altid, så vil vi gerne hjælpe dig på vej. Hvis du har yderligere spørgsmål, så skriv endelig til kontakt@ps-nielsen.dk – også hvis du har et emne vi skal tage fat i, i næste indlæg! 

Hvad mangler du?