Du har ingen produkter i din favoritliste

Vintermånederne og dit hår

Vi er nået til vintermånederne. For mange af os betyder det, at vi kommer til at kæmpe med elektrisktørt og sart hår. Men hvorfor er vinteren egentlig  hård mod vores hår? Handler det ikke bare om at sørge for at tilføre fugt? Kan du beskytte dit hår med en hue? Eller er det bedre at undvære

Pas  med fugten 

Selvom du kan opleve, at dit hår bliver tørt i de kolde måneder, så skal du overveje den fugt du giver det. Et af de største problemer i vintermånederne, det er nemlig de drastiske temperaturforskelle, som vi udsætter håret for. Hvis du har fulgt med i fysiktimerne, så ved du nemlig, at vand udvider og trækker sig sammen med temperatur. Det betyder, at det kan være en ren dræber for håret, hvis du går udenfor lige efter du har været i bad. Det tager normalvis ret lang tid før almindeligt vand er fordampet fra dit hår af sig selv, og når du går ud i den kolde vinter, så kan vandet fryse til is. Når vandet fryser til is, så danner det iskrystaller inde i hårstrået. De iskrystaller er stærkere end hårstrået selv, og kan altså i sidste ende forårsage spaltninger i hårstrået!

Hvad kan jeg gøre?! 

Bare rolig, der er nemme og bekvemme veje rundt om problemet. Først og fremmest, så skal du overveje nøje hvornår dit hår er vådt, og afstemme det med hvornår du bevæger dig rundt i det fri. Andet skridt er at sørge for, at dit hår får fugt fra andre kilder end almindeligt vand. Hvis du benytter dig af en hårolie, leave-in conditioners eller andre ikke-vandbaserede produkter, så kan du nemlig begrænse hvor meget vand der kan være i dit hår. Vand optager nemlig kun den plads, som ikke allerede er optaget, og på den måde kan du forhindre vand i at forblive i dit hår. På samme tid vil du også opleve, at dit hår ikke har samme tendens til at blive elektrisk. Den tilføjede tyngde og fugt modvirker dannelsen af statisk elektricitet, så på den måde kan du løse to problemer på én gang.  

Hvis skaden er sket 

Lige meget hvor god du er til at tage hensyn til vejret, så kan skaderne opstå alligevel. Hvis du oplever at dit hår er blevet skadet i vintervejret, så er der et par ting du kan gøre. Først og fremmest, så kan du bruge en hårmaske til at reparere noget af den skade, der kan være sket. En god proteinholdig hårmaske kan nå at stoppe de små skader i opløbet, inden de bliver alvorlige. Du kan fx prøve vores Damaged Hair Mask fra INSIGHT. Hvis dit hår allerede viser tegn på større skader, så er du dog nødt til at tage et smut forbi frisøren. For de fleste af os er det spidserne der spalter, og dem kan din frisør nemt tage sig af. Hvis du derimod har frostskader i hårets længde, så kan du spørge ind til en hårkur. De stærke hårkure er ikke noget vi hos PS-NIELSEN forhandler privat, men du kan spørge din frisør om de f.eks. har Artego MultiphlexMultiphlex er en behandling i tre trin, som åbner dine hårstrå, genopbygger proteinkæderne, og forsegler det igen. Resultatet føles helt vildt lækkert og sundt, og er noget vi anbefaler til alle – skader eller ej. 

Hvad mangler du?