Du har ingen produkter i din favoritliste

Hjælp, mit hår er umuligt! – Førstehjælpsguiden til dit hår

Alt hår kan være svært! Derfor vil vi gerne hjælpe med at besvare de spørgsmål, som vi oftest hører om normal hårpleje. I vores tidligere blogposts, der har vi rundet Curly Girl trenden, og hvordan metoden kan hjælpe dem, der har svært ved at styre deres krøller. Men vi ved godt, at det ikke kun er krøller, der kan være svære. Darya Ogurtsova UHNCPInNZqc Unsplash Scaled E1597393711298 1024x284

Hvordan finder jeg ud af, hvad mit hår har brug for?

For at finde ud af hvad dit hår har brug for, så er der to ting du skal gøre; se og mærke. Af naturlige årsager, så er det nemmere for de fleste af os at bruge fingrene. De færreste af os har øjne i nakken, foruden vores mødre.
Når du bruger fingrene i dit hår, så skal du mærke efter, og bide mærke i om dit hår føles olieret, fedtet eller tørt. Det er også vigtigt at mærke efter i hele længden af håret, hele vejen rundt om hovedet. Dit hår og hovedbund har ikke nødvendigvis samme behov hele vejen rundt. Det er især bag på hovedet, vi kan have særlige behov, alt efter vores unikke hårvækst. Ud i dit hårs længder kan der også være forskel på, hvor behovet ligger. Dit hår kan sagtens være perfekt i den første halvdel, men tørt og skadet ud i spidserne.  Hvis du har et ekstra sæt øjne til rådighed, så kan det være godt også at få øjne på hår og hovedbund, hele vejen rundt. Det du skal kigge efter er især irritation i hovedbunden, f.eks. røde pletter eller områder med skæl. Hvis du ikke synes at din hovedbund er irriteret, og dit hår føles lækkert – så fortsæt med det du gør! Du og dit hår er i balance!

 

Min hovedbund er irriteret, hvad gør jeg?

Mange problemer med umuligt hår kan spores tilbage til hovedbunden. Hvis din hovedbund er irriteret, så kan det skyldes en række ting, men oftest er det for meget hårvask, eller en for skrap shampoo. Vi har tidligere skrevet om, hvad shampoo og conditioner egentlig gør og hvordan det virker. For at opsummere, så kan man sige at hovedbunden er en selvplejende mekanisme, som vi kan slå ud af balance. Det betyder, at hvis du konstant vasker det naturlige fedt ud af din hovedbund, så vil den forsøge at kompensere. Når hovedbunden begynder at halse efter vejret, fordi den synes den skal producere enorme mængder fedt, så kan der opstå irritationer. Irritationer som især kan medføre kløe og skæl, men som også kan få dit hår til at føles fedtet. Typisk så opstår kløe og skæl, hvis du vasker dit hår alt for skrapt eller for ofte. Fedtet hår, uden skæl eller kløe, kan tyde på et behov for lidt hyppigere vask. For at løse det, så kan du prøve at justere på hvor ofte du bruger shampoo. Derudover kan du prøve med en mindre skrap shampoo, f.eks. INsight Sensitive. Hos PS-NIELSEN fører vi også en række specialiserede behandlinger, som du finder her: Hovedbundspleje.

 

Mit hår føles tørt, hvad har mit hår brug for?

Tørt hår er et tegn på, at du mangler fugtgivende produkter i din hårpleje. Når du vasker dit hår i shampoo, så fjerner du den fugt der er til stede i håret, og det er vigtigt at tilføje ny fugt. Her på siden har vi lavet en opdeling af produkter, efter hårtype lige her. Det kan være en rigtig god løsning, at finde en conditioner, der passer til dit specifikke problem. Derudover vil vi også slå et slag for hårmaskerne, for de er enormt gode, når problemet er allerstørst. Det kan også være svært at få fugt ud i spidserne, alene med en conditioner, og her arbejder en hårmaske rigtig godt sammen med din øvrige hårpleje. Hvis du, for eksempel, oplever at dit hår kruser, uanset hvor meget conditioner du bruger, så kan hårmasken være svaret du leder efter. Følelsen af tørt hår kan i nogle tilfælde også skyldes, at dit hår mangler protein. Manglende protein kan gøre dit hår sart, så håret bliver skørt, forstået på den måde at det hurtigere får skader. Protein har vi forklaret grundlæggende, i vores første indlæg om krøller, “Hvad er Curly Girl?”.

 

For at afslutte det her indlæg, så vil vi dog også gerne minde vores læsere om, at der findes en rigtig nem måde, hvor du kan få forklaret dine specifikke behov: Din frisør. Din frisør er uddannet til at vide alt om hår, og de kan få et andet syn på det, end vi kan derhjemme foran spejlet. Næste gang du bliver klippet, så husk at forklare din frisør, hvordan du kæmper med dit hår.

 

Og som altid, så vil vi gerne opmuntre til at I kan komme med spørgsmål direkte til os på kontakt@ps-nielsen.dk.

 

 

 

 

Hvad mangler du?