Hvordan skal jeg pleje mit hår om sommeren?

For nyligt skrev vi om, hvordan det dejlige sommervejr påvirker dig og dit hår. Vi gik et spadestik dybere i forhold til at forklare, hvordan solen rammer dit hår, og hvilke skader solstråler kan forårsage i det.

Det vil vi gerne bygge videre på ved at hjælpe dig til at tilpasse din hårplejerutine, så du og dit hår kan komme stærkt igennem sommeren. Hæng i og få tips til, hvordan du kan skåne håret mod solens stråler.

 

1. Du skal holde igen med shampooen

Dit eget håret gør arbejdet for dig. Dine hårsække producerer nemlig af sig selv en naturlig olie, som netop beskytter dit hår. Det er derfor en rigtig god idé ikke at vaske alt for meget med shampoo, for så mister du meget af den naturlige beskyttelse, som du allerede har.

Et tip er derfor at rede dit hår fra top til bund, så du får en jævn fordeling af olie fra bund til spids (psst.. det betyder også at din hovedbund ikke ser så fedet ud + dine spidser får også noget af den naturlige næring).

Hvis du synes håret fedter en tand for meget, så kan du jo altid ty til hverdagshelten; tørshampooen. Hvis du derimod går i bad hver dag, så kan du overveje at springe shampooen over en dag ad gangen eller bruge en mildere shampoo.

Du kan også lade dig inspirere af Curly Girl bølgen, hvor du laver en såkaldt conditioner wash, i stedet for at bruge shampoo. Du kan læse mere om Curly Girl her.

 

2. Du skal altid bruge conditioner!

…Og det kan være en rigtig god idé med en hårmaske. Selvom du måske sparer på shampooen, så vil du stadigvæk få vasket en del af de naturlige olier ud af håret, når du står og synger i badet. Det er derfor vigtigt, at du forsyner dit hår med ny olie og sundt fedt, som du får gennem din conditioner.

Hvis du vil sikre dit hår de allerbedste vilkår, så husk at bruge en hårmaske, for de kan altså noget. Hvis dit hår er begyndt på at få nogle små skader, så kan du ofte reparere dem i opløbet med en hårmaske af god kvalitet.

De sunde olier og fedtstoffer som du forsyner dit hår med, beskytter det også mod sol og skadeligt snavs, og med conditioner + hårmaske får du kernesundt hår!

Og lige et bonustip med på vejen – undgå at vaske håret i brandvarmt vand. Det åbner dine hårstrå og gør at håret ser mere mat ud. Så slut gerne badet under den kolde hane, så forbliver plejeingredienserne i håret og det vil være mere glansfuldt.

 

3. Brug ekstra fugtgivende hårprodukter

Sørg for at bruge hårprodukter, som giver dit hår masser af fugt og pleje. Solens varme stråler har det med at udtørre. UVB rammer proteinkæderne, hvilket gør at dit hår bliver tørre om sommeren.

Jo tørre dit hår er, jo nemmere har det ved at knække. Hvis du gerne vil sundt og elastisk hår, så skal du sørge for, at håret er godt fugtet indefra. Du kan bl.a. kigge efter disse ingredienser bag på produktet:

Keratin: reparerer skadet hår indefra

Hyaluronsyre: balancerer fugten i håret og efterlader håret blødt og glansfuldt.

Både keratin og hyaluronsyre er ingredienser, der også produceres naturligt i vores egne kroppe. Panthenol er også en super fugtgivende ingrediens, som sørger for at give fugt til håret.

De ingredienser bland andre, vil du også finde i mange solbeskyttende hårplejeprodukter, som kan starte helt i shampoo og conditioner til når du befinder dig i solen og til sidst efterpleje af solramt hår.

 

…Og husk nu også at beskytte din hud

Selvom vi lever og ånder for håret hos PS-NIELSEN, så må du aldrig glemme din hud. Følg altid Sunhedsstyrelsens anbefalinger om solbeskyttelse, så du kan undgå solskade i din hud.

 

Hvis du har spørgsmål til hårplejen i sommermånederne, eller har spørgsmål til dit specifikke behov, så vær ikke bange for at sende os en mail på kontakt@ps-nielsen.dk. Her på kontoret råder vi over flere årtiers frisørerfaring, så vi kan forhåbentligt svare på (næsten) alle spørgsmål!

Hvad mangler du?