Du har ingen produkter i din favoritliste

Skægpleje – hvordan skal du pleje dit skæg og din hud?

Skægpleje – Hvordan skal jeg pleje mit skæg og min hud?

Står du nogle gange foran spejlet, og stiller dig selv spørgsmålet: “Hvordan skal jeg pleje mit skæg og min hud?”. Om du har fuldskæg eller er glatbarberet, så kender du sandsynligvis godt til, at dit skæg er lidt omstændigt at pleje. Måske kender du til, at din hud under skægget kan virke irritabel og tør, måske døjer du med skægpest når du barberer dig eller måske har du et helt tredje problem. Men hvordan løser du dine skægproblemer? Hvad skal du bruge? Hvornår skal du bruge det? Det vil vi hjælpe dig med at finde ud af! 

 

Hvilket slags skæg har du?

Først og fremmest, så skal du tilpasse din skægpleje, til den slags skæg du har. Eller måske den slags skæg, som du gerne vil have? Der er nemlig stor forskel på, om du er glatbarberet, har kort skæg eller fuldskæg. Til det glatbarberede skæg, der er det i høj grad vigtig, at du passer og plejer din hud. Hvis du har langt fuldskæg, så er det i højere grad vigtigt at pleje ikke blot din hud, men også skægget ud i længden. Skæghår er nemlig en særlig type hår, som har nogle særlige krav, i forhold til det du har på toppen af hovedet. 

 

Hvordan plejer jeg min hud?

Et af de vigtigste redskaber du skal have, når du vil holde din hud sund, det er en god ansigtsrens og ansigtscreme. Gerne med en mild formular, da din hud i ansigtet er sart, og en for skrap sæbe vil hurtigt få huden til at blive sårbar. Vi kan for eksempel stærkt anbefale ansigtscremen After Shave & Face Cream fra INsight Mansom er dermatologisk testet på sensitiv hud. Den fugter og plejer din hud effektivt efter du har renset den. Hvis din hud er sårbar, så er det fordi den er udtørret for naturligt fedt og olie, som er det der holer din hud sund. Hvis din hud er udtørret, så kan du opleve problemer med skæl og kløe. Hvis du derimod helt undgår at vaske din hud med sæbe, så kan du opleve problemer med skægpest. Skægpest lyder farligere end det er; det er egentlig bare betændelse i hårsækken. Betændelsen opstår, fordi huden efter barbering er meget blottet, og hvis den ikke er helt ren, så kan der opstå små betændelser. 

 

Hvordan undgår jeg hudirritation efter og under barbering?

Det er svært helt at undgå hudirritation. Lige meget hvordan du barberer dig, så er det svært at undgå mikroskopiske snitsår, og du vil altid fjerne lidt af det øverste hudlag, når du barberer dig. For at hjælpe huden under barbering, så kan du bruge en god barberingsolie, f.eks. INsight Man Multifunctional Beard & Shaving Oil. Olien beskytter din hud mod barberbladet ved at få barberbladet til at glide bedre, så du kan undgå at skære i huden. På samme tid blødgører den også skæghårene, så skæret har mindre modstand at arbejde mod. Efter barbering, så er det altid en god idé at bruge en ansigtscreme, så du kan lindre evt. hudirritation, og forhindre tør hud. 

 

Jeg har fuldskæg, hvordan skal jeg pleje det?

Et fuldskæg kan være hamrende lækkert, men det kan være svært at holde det blødt og sundt. Det er, som nævnt før, vigtigt at holde det rent og velplejet. Det kan dog være en udfordring at vaske det med almindelig sæbe. I stedet kan det være en god idé, hvis du i stedet bruger en decideret skægrenser, som f.eks. INsight Man Beard Cleanser. Skægrenseren vil i sig selv blødgøre skægget, men for at tage det ekstra skridt, så anbefaler vi at bruge en skægolie. En skægolie har den fordel, at den kan tilføre intensiv fugt direkte ind i skæghåret. Når dit skæg har den fugt det har brug for, så vil du opleve, at dit skæg kruser mindre, og vil være nemmere at rede ud, så det ikke ser helt så vildt ud. Derudover giver det også skægget glans, så du får det sunde og velplejede udtryk. 

 

Som altid, så er du velkommen til at skrive til os på kontakt@ps-nielsen.dk, hvis du skulle have ekstra spørgsmål. Både til skæg, men også til alt andet!

Hvad mangler du?