Du har ingen produkter i din favoritliste

Sommer, sol og saltvand

I det danske land er vi så småt ved at bevæge os ind i sommeren. Det betyder, at vi bevæger os mere rundt udenfor, med højere temperaturer – og meget mere sol.

Selvom det er lækkert at få sig en kulør, så glemmer vi desværre lidt for ofte, at solen altså også påvirker vores hår og hovedbund. Akkurat ligesom solens UV-stråler kan skade vores hud, hvis vi ikke tager os af den med solcreme, så kan det også gå ud over håret. Hvis du ofte oplever, at dit hår føles tørrere og mere sart i sommervejret, så ved du præcis hvad vi snakker om. Måske kender du endda til, at fugten i luften nogle gange kan gøre friseringen til et umuligt projekt, som bliver fuldstændigt nulstillet, lige så snart du bevæger dig udenfor!

Hvad gør solen ved dit hår?

Solen har to store effekter på dit hår – UV og varme. Ingen af delene er i sig selv skadelige, men hvis du opholder dig udenfor i for lang tid ad gangen, uden at beskytte dit hår, så kan der opstå nogle problemer. Solens UV-stråler ændrer, med lang nok tid i solen, på det enkelte hårstrås molekylære opbygning, og vil med tiden gøre det sart. Når hårstrået bliver sart, så har det en højere tendens til at kruse, og det vil have nemmere ved at knække. Derudover kan UV-stråler også afblege håret, hvilket især er synligt, hvis du har farvet hår. Farvningen holder simpelthen bare kortere tid, hvis det ofte bliver udsat for direkte solstråler.

Hvordan kan du beskytte dit hår i sommerperioden?

Der er et par ting du kan gøre, i forhold til at beskytte dit hår og hovedbund. Den mest effektive metode, som samtidig også er den kedeligste, det er at tage en hat på. Bøllehat, stråhat, kasket, de har den samme effekt, de blokerer direkte for solens stråler. Hvis du ikke synes en hat klæder dig, eller hvis du ikke helt synes at en bøllehat følger sommerfesternes dresscode, så har du dog også et par andre muligheder.

Artégo har for eksempel lavet en beskyttende olie i deres Sunrise serie, som du kan bruge i håret, for at beskytte mod sol, vind, varme, samt salt- og klorvand. Den passer perfekt ned i strandtasken, og kan bruges løbende i løbet af dagen, så du hele tiden er beskyttet.

Fra INsight kan vi anbefale hele Antioxidant serien, som indeholder både rensende og beskyttende egenskaber. For en stabil rutine kan du f.eks. benytte dig af shampooen og balsammen til din plejerutine, mens du benytter dig af Protective Hair Spray og Hydra-Refresh til dagens løbende vedligehold.

Slutteligt er det værd at overveje, om du skal bruge en hårmaske til den intensive pleje, i løbet af sommermånederne. En hårmaske kan især hjælpe, hvis dit hår allerede har taget lidt skade, og er gået hen og blevet lidt sart. Af dybdeplejende masker kan vi anbefale Dream Repair Mask, Deep Repair Mask fra Rain Dance og Damaged Hair Restructurizing Mask fra INsight.

 Sunrise Protective Oil Blog Insight Protective Hair Spray Blog Rain Dance Deep Repair Mask Blog Dream Repair Dream Mask Blog Insight Damaged Hair Mask Blog

Hvis du har spørgsmål til hårplejen i sommermånederne, eller har spørgsmål til dit specifikke behov, så vær ikke bange for at sende os en mail på kontakt@ps-nielsen.dk. Her på kontoret råder vi over flere årtiers frisørerfaring, så vi kan forhåbentligt svare på (næsten) alle spørgsmål!

Hvad mangler du?