Du har ingen produkter i din favoritliste

Stylingprodukter – din guide til at navigere i stylingjunglen

Vi nærmer os august, og dermed højsæsonen for bryllupper, sommerfester, og som en rimelig unik ting i år, alle de forsinkede konfirmationer. Her hos PS-NIELSEN synes vi selvfølgelig, at håret er den vigtigste del af dit festlook, og det skal selvfølgelig se hammergodt ud. Men hvordan skal du style dit hår? Hvilke produkter skal du bruge? Hvad kan de forskellige produkttyper egentlig? De spørgsmål vil vi gerne hjælpe dig med at besvare. 

Hvilken slags frisure vil du have? 

Når vi snakker om frisurer, så kan sætte en slags skala op – fast eller løst. Du kender sandsynligvis de frisurer, hvor håret nærmest er cementeret fast, så det kan se ens ud hele dagen. I den modsatte ende, så kender du nok også den slags frisure, som har et luftigt og løst udtryk. Det er ikke fordi den ene nødvendigvis er mere eller mindre stylet end den anden, det er blot to forskellige måder at style på. En brud vil måske sætte pris på, at frisuren ikke falder sammen i løbet af et bryllup, men som gæst er det måske knapt så vigtigt. Men i sagens kerne, så skal du overveje hvad du er mest komfortabel med, før du vælger produkter og fremgangsmetode. 

Hvilke produkter skal du bruge til hvad? 

Når du skal vælge dine stylingsprodukter, så er det der dit formål med frisuren bliver vigtigt. Herunder vil vi gennemgå de primære typer af stylingprodukter, så du kan danne dig et overblik. For at undgå et super langt blogindlæg, så vil vi gå i dybden med de forskellige typer produkter senere, og forklare dem uddybende. 

Hårlak/hårspray 

Hårlakken er et essentielt stylingredskab, der kan hjælpe dig med at fastlåse din frisure. Den findes i mange forskellige typer, hvor den primære forskel oftest er styrken i lakkens hold. En hårlak med stærkt hold er god til den frisure, hvor den skal holde i lang tid, mens de mindre stærke er gode, hvis du gerne vil sikre frisuren, uden at den bliver stiv. En hårlak kan også være med til at give dit hår en flot glans. 

Hårmousse 

Moussen er et rigtig godt produkt, når du skal bygge fundamentet til din frisure. De fleste mousser hjælper især med at tilføre volumen og fugt, men mange opbygger også et hold i din frisure. Du kan med fordele vælge en hårmousse, som er målrettet din hårtype, og bruge den som et af de første trin i din styling, f.eks. inden du bruger glatte- eller krøllejern. De fleste mousser fungerer bedst, hvis der kommer lidt varme i dit hår. Du kan enten komme moussen i vådt hår og efterfølgende føntørre det op eller i tørt hår, hvor du kører føntørreren hen over håret bagefter. 

Hårvoks 

Hårvoksen bruges især, når du gerne vil tilføre dit hår både tekstur og hold. Der findes et virvar af forskellige vokstyper, alle med forskellige egenskaber, så der er rig mulighed for at finde den, som er perfekt for dig. En clay wax er for eksempel idéelgiver håret tekstur og volumen med en mat finish. En fiber wax er derimod især god, hvis du i det krøllede hår vil have lidt mere samling, så du kan få lidt orden på vildfarne hårstrå.  

Hårgele/creme 

Selvom ordet hårgele tvinger os til at tænke på Guy Fieri og 00’ernes frosted tips, så kan den meget mere end det. En moderne hårgele er rigtig god, hvis du gerne vil have samling på f.eks. krøllet eller bølget hår, for at minimere hårets frizz. En god måde at bruge hårgelen på er ved at tilføre den i fugtigt eller vådt hår, hvorefter du kan ’knække’ gelen i takt med at det tørrer. Det kaldes at lave en ’gel cast’, og bruges især til at definere krøller og bølger. 

 Hårolie 

Hvis du kæmper meget med hår, der konsekvent er tørt og kruset, så er det her hårolien har sin plads. Hårolien understøtter hårets eksisterende produktion af olie og fedt, og kan hjælpe med at tilføre glød og glans, hvis dit hår er meget tørt.  

De fem ovennævnte er dem, som du oftest vil støde på. Hos PS-NIELSEN fører vi også en række specialiserede behandlinger, som måske kan hjælpe dig med mere specifikke behov. Derudover vil vi også anbefale, at du kigger på muligheder som hårpudder og saltvandsspray, som kan bruges til løbende vedligehold af frisuren.  

Du er, som altid, velkommen til at skrive med spørgsmål på kontakt@ps-nielsen.dk, hvis du skulle have spørgsmål. Derudover ønsker vi en glædelig august, med masser af fest og farver. 

Hvad mangler du?