Du har ingen produkter i din favoritliste

Tørshampoo – en del af hverdagens helte

Hvis du ikke allerede kender til tørshampooens magi, så går du glip af noget stort. Tørshampooen hører nemlig ikke kun til i festivalsæsonens plejerutine, den kan meget mere end det. Er dit hår lidt fedtet midt på dagen, uden at du har tid til et bad? Tørshampoo. Trænger du til en lille opfrisker, inden aftenens arrangementer? Tørshampoo. Prøver du på at begrænse dit brug af shampoo? Tørshampoo!  

Hvad er tørshampoo? 

Tørshampoo gør faktisk præcis det samme, som shampooen du bruger i badet – den renser hår og hovedbund for fedt og olie. Hvor de våde shampooer oftest bruger sulfater til at rense, så bruger tørshampooer oftest alkohol og/eller stivelse, som ’fanger’ fedt og olie. Nu tænker du måske: ”Men det hjælper da ikke noget, hvis fedt og olie bare bliver fanget i stedet for fjernet?”. Og det kan vi godt forstå, for det lyder lidt mærkeligt. Det er dog slet ikke så mærkeligt endda, for det er faktisk slet ikke nødvendigt at fjerne fedt og olie, så ofte som de fleste af os gør. Det tørshampooen gør for dig, det er at den fanger den overskydende naturlige olie, uden at fjerne ’for meget’. Det betyder, at du kan bevare hovedbundens naturlige sundhed, og på samme tid få følelsen af lækkert og rent hår. 

Er der forskel på tørshampooer? 

For at sige det mildt: Ja. Der er kæmpe forskel. Der findes forskellige typer af tørshampooer, med forskellige egenskaber. Dem du typisk støder på vil oftest være enten spray, pulver eller i sjældne tilfælde en paste. Spray tørshampooen kender du hylderne i supermarkedet, og er dem der er flest af. Spray tørshampooen er dog oftest baseret på alkohol, og kan derfor virke udtørrende i hår og hovedbund. Her adskiller pulveret sig ved, at det ikke i sig selv er direkte udtørrende, så længe du bruger en passende mængde. Pasten minder til forveksling meget om pulveret, men er oftest indarbejdet i et andet produkt, som f.eks. en voks.  

Hvilken tørshampoo skal jeg vælge? 

Hos PS-NIELSEN forhandler vi kun pulver tørshampoo fra INSIGHTINSIGHT Daily Use Bodifying Dry Shampoo, fordi det er en skånsom men effektiv tørshampoo. Med tørshampoo er det dog ligesom med alt andet hårpleje; det er ikke sikkert, at den er den perfekte for dig. Fordelen i INSIGHTs tørshampoo er, at den er et kvalitetsprodukt med naturlige ingredienser. Hvis du før har oplevet hovedbundsirritation efter tørshampoo på spray, så kan vi kun anbefale at prøve den. Som en ekstra bonus, så er den også godkendt til Curly Girl, modsat de alkoholbaserede sprayshampooer. 

Hvad mangler du?